Beschrijving

For a brief English introduction, look below

Locatie:
Deze Vuurtoren “Haamstede” is een uitzonderlijk huis op de zuidpunt van het eiland Gaatkensoog in Barendrecht. Een ideaal wooneiland van rust en groen, omringd door water en via bruggen verbonden met de jonge wijk Carnisselande. 
Het veelzijdige winkelcentrum Carnisse Veste met de directe tramverbinding naar o.a. Rotterdam Centraal zijn op 1 minuut loopafstand. De Ring Rotterdam, A15 én A29 zijn snel te bereiken. Vanuit de vuurtoren kijkt u naar het noorden op de skyline van Rotterdam. Ten zuiden ligt natuur, de Gaatkensplas met aansluitend de Carnisse- en Rhoonse Grienden en de Oude Maas.

Algemene indruk:
De woning is gebouwd in 2001 en 2002, vrijstaand, met een rechthoekig- en rond gedeelte. Ruim van formaat (meer dan 1000 M3), praktisch en veelzijdig. Een aantal ruimten kunnen dienen als slaap- of werkkamer, of zelfs kantoor met eigen ingang. De achtertuin ligt op het zuiden, is opgeleverd in 2005 en grenst aan het water. Parkeren kan op eigen terrein aan de voorzijde of in de garage.

De opvallende ronde toren is ruim 15 meter hoog tot de top van de koepel, met ronde betonnen binnenmuren en buiten opgemetselde rood-bruine bakstenen. Binnen valt de karakteristieke maritieme ‘vuurtoren sfeer’ op, met patrijspoorten in de eiken deuren en vloeren in zandkleur en geslepen kiezelstenen.

Indeling:
Begane grond;
Entree in de ruime hal. Vanuit de hal zijn twee woonkamers en de trapopgang naar de verdiepingen te bereiken, maar ook het toilet, de garderobe en de garage. 

De living bestaat uit 2 gedeelten. Samen met de open keuken vormen zij een comfortabel geheel van 100 m2, voorzien van vloerverwarming. 
De ‘dagkamer’ (woonkamer 1) heeft een brede glazen (schuif)pui met toegang tot een hardhouten terras, achtertuin en water. De wanden en plafonds zijn glad gestuukt en deze woonkamer heeft 2 extra lichtkoepels en een houtkachel. De ‘avondkamer’ (woonkamer 2) is in de vuurtoren en heeft rondom 6 raampartijen van plafond tot aan de vloer. 

De ruime open keuken ligt in het verlengde van de woonkamers en is voorzien van allerlei inbouwapparatuur rondom het kookeiland. Ook vanuit de keuken loopt u zo de tuin in. De tuin is rondom ontworpen met een grote diversiteit aan bomen en planten. Van de Amerikaanse sequoia, via de rode beukenhaag tot en met de inheemse rietkraag in het water is de tuin een veelzijdige eenheid geworden met juist in het buitenseizoen veel privacy. Vanaf de flagstones bij het water stapt u in een bootje, kano, of op het ijs. 

Naast de keuken ligt de bijkeuken met nog een aparte deur naar buiten én naar de garage. In de garage is ook een vliering, zandkleurige gietvloer en wateraansluiting. 

De verdiepingen zijn in de toren;
Eerste verdieping: 
Vanaf de overloop gaat u via een dubbele deur naar de master bedroom met inloopkast en badkamer. De badkamer is voorzien van een grote inloopdouche met stortdouche en 4 verstelbare zij-douches, een wandcloset en dubbele wastafel.
Wanden, vloer en plafond zijn deels gestuukt en deels bedekt met geslepen kiezelstenen. 

Tweede verdieping:
De overloop geeft toegang tot 2 kamers, een separaat toilet en een gestuukte ruime douche met kleine wastafel. 

Derde verdieping:
‘Hoe hoger hoe spectaculairder’!! 
Deze verdieping staat nu in het teken van ontspanning. Er is een grote vide van 5,5 meter hoog en zicht rondom over de woonwijk en de Gaatkensplas. Daarachter de oude Maas waar regelmatig op ooghoogte een zeeschip voorbij vaart. Elk dagdeel heeft hier een eigen charme. Van een vroege kop koffie met eindeloos uitzicht tot ’s avonds vanuit het bubbelbad of een hangmat de sterrenhemel of Hollandse luchten rondom bewonderen. Vrij eenvoudig kan je hier één of meerdere slaapkamers realiseren.

Via een houten trap komt u boven in ‘het kraaiennest’. Ook is hier het dakterras rondom de toren te bereiken. Van dit uitzicht word je gewoon even stil. 

Eerste bewoners, verkopers :
“Het huis en de tuin gaven en geven ons een heerlijk woon- en werkklimaat. Het eilandje en de mensen zijn een prima omgeving, met bovendien alle denkbare voorzieningen om de hoek.
Waarom dan vertrekken ? Helaas krijgen we deze vuurtoren Haamstede niet dichter bij de zee. Ons volgende plan is wonen richting zee in Zeeland. Het is mooi om deze plek door te geven aan bewoners met een eigen invulling!” 

Centrale ligging:
Barendrecht heeft het beste uit twee werelden; de rust van buiten de stad wonen én Rotterdam met zijn reuring dichtbij. Per fiets, openbaar vervoer of auto is Rotterdam Centrum binnen een half uur te bereiken. De centrale ligging is dan ook een extra pluspunt. 

Bijzonderheden:
-	Heel speciaal huis;
- 	Gelegen aan de Gaatkensplas;
-	Drie toiletten;
-	Twee badkamers en een bubbelbad;
-    Plafonds van 2.70m, 3.30m en 5.50 meter;
-    HR++ beglazing in de gehele woning; 
-	Vloerverwarming aanwezig op de begane grond; 
-	Onderhoudsvrije stadsverwarming;
-	Alarminstallatie;
- 	Geschilderd in 2019/2020 en 2021 (buiten geheel en binnen gedeeltelijk)
-    Tuin aan het water op het zuiden
-	Bekabeling voor tuinverlichting in voor- en achtertuin;
-	Wilt u een kantoor of praktijk aan huis met eigen ingang? In wat nu garage/opslag is, met extra buitendeur op de noordkant van het huis, is dit vrij eenvoudig te realiseren.


Middels deze presentatie geven wij u een impressie van dit werkelijk unieke object. Let op! Deze vuurtoren moet u – bij serieuze interesse – met eigen ogen gezien hebben om écht een goed beeld te krijgen! Daarom laten wij u graag de woning van binnen zien bij een geheel vrijblijvende bezichtiging.

English:
Fascinating modern lighthouse, spacious and embedded in a natural garden. 
Comfort and easy to maintain are key words.
It is both an angular and a round house with spectacular views, located on a residential island next to Rotterdam and the natural surroundings of the river Maas. The 3D tour gives an extra perspective throughout the house.
Excellent schools and a diverse shopping center are within walking distance.
Smooth and fast commute to Rotterdam and beyond with public transport and a sophisticated network of highways.
If you have non standard yet practical living wishes, you will feel “at home” in your own lighthouse!
Please contact us for more information:

Kenmerken